Naar beginpaginaNaar beginpagina

Wilco Hemink (1958)

In Winterswijk ben ik geboren en getogen. Mijn ouders hadden een prachtige boerderij 'het Laarberg' in de buurtschap Corle. Na de middelbare school volgde ik de H.T.S. Werktuigbouwkunde in Arnhem.

In 1981 trouwde ik en 3 kinderen verrijkten ons leven.

In de periode 1989 tot 2001 heb ik samen met een compagnon het werktuigbouwkundig ingenieursbureau Mechanical Engineering & Consulting MECON B.V. van de grond af aan opgebouwd. Na 5 jaren hadden we een succesvol bedrijf waar 30 mensen werkten in high-tech projecten. Wij waren werkzaam in medische innovaties, ruimtevaart en chip industrie.

In 1997 eindigde mijn huwelijk. Korte tijd later bleek een ingrijpende operatie nodig. Achteraf gesproken leerzame ervaringen die ik niet meer zou willen missen.

In 2001 nam ik een Sabbatical Year. Ik besloot dat ik meer en directer met mensen wilde werken. Daartoe volgde ik een professionele coachopleiding bij de Coaching Academy. Na de opleiding tot gezelcoach ondersteunde ik ondernemer/eigenaar Loek Oudeman bij zijn bedrijfsvoering.

Op dit moment ben ik als coach en interim manager actief. Ik coach mensen in leidinggevende en uitvoerende functies. In 2007 verrichte ik een interim opdracht voor het Kadaster in Limburg. Daarnaast begeleid ik transformatieworkshops: een weekend intensieve coaching voor groepen van 6 personen, voor meer informatie zie onder Links.

Voor het Centrum Geweldloze Communicatie coach ik cliënten. Onder andere telefonisch, een bijzondere ervaring om zonder visueel contact toch verbinding te creëren.

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Mijn passie is geworden: mensontwikkeling. Daarbij draag ik bij aan het vrijmaken van menselijk potentieel. In de praktijk betekent dat: mensen uitdagen en ondersteunen in bewustwording en eigen inzicht om van daaruit zelfgekozen uitdagingen aan te gaan.