Naar beginpaginaNaar beginpagina

Reacties van door mij gecoachte mensen

Ik ben inmiddels afgestudeerd.
Ik vond het wel leuk om jou mijn afstudeerpaper te sturen.
Met dank aan alles wat je voor mij hebt gedaan.
Na het coachingstraject met jou is mijn leven totaal veranderd.
Daar ben ik je heel dankbaar voor en ik denk er nog vaak aan terug.
Ik ben nu druk met solliciteren en ik hoop dat er een leuke baan op mij zit te wachten.

8 juli 2010
---

Ik heb het als prettig ervaren dat het als een maatpak paste. Ik heb jouw reacties/commentaar mezelf als een spiegel kunnen voorhouden, en wezenlijk gebruik ik het nu zelf ook.
Prettig was ook de zeer persoonlijke benadering. Persoonlijke benadering maakte het soms ook wel lastig. Lastig als het persoonlijk zo dicht tegen de lijn aan kwam van mijn innerlijke. Maar daar hebben we een keer over gesproken. Dit was het punt, ik geloof in het vijfde gesprek. Ik heb dat punt toch ervaren als een breekpunt. Ben blij dat dit punt is geweest en is gekomen. Hierna ging alles weer soepeler.
Je spreekt de juiste woorden op het juiste moment, je geeft de ruimte maar bij tijd en wijlen stuur je op een snelle respons. Dit is alleen bevordelijk voor het traject.

--- 20-01-2009 ---

Jouw rust, objectieve en open kijk op zaken/situaties heeft mij geleerd anders naar dingen te kijken. Ik heb het als prettig en geruststellend ervaren om samen met jou door mijn “systeem” te wandelen. Je hebt me vertrouwen geboden om mij open te stellen aan zodat je mij kon helpen. Je hebt mij leren rondkijken in mijn eigen systeem en gewezen op zaken die ik zelf niet zag. Je hebt mij als het ware wakker geschud. Ik weet zeker dat niet iedereen dat gelukt zal zijn, je bent een prettig mens. Ik denk dat dit wel samenvat waarom jouw coaching specifiek voor mij is.

Mijn absolute groeipunten dmv jouw coaching zijn: meer zelfvertrouwen, assertiever optreden, meer naar gevoel luisteren en met gevoel praten. Mijn ego niet meer laten bepalen hoe ik denk of reageer, focussen op wat ik WEL wil en niet op wat ik niet wil.

Mijn wens houdt o.a. in dat ik je toewens dat je je nog meer met het coachen van mensen kunt bezighouden door gewoon je eigen gave in te zetten en je zelf te kunnen zijn zodat je het leven van deze mensen op zowel werk als privé gebied kunt verbeteren en puur maken.

10-02-2008
- - -

Ik had tijdens maar ook na mijn coachingproject er nog baat bij, ik zag mezelf groeien. Ik heb mezelf veel beter leren kennen. En ik leef nu mijn leven en word niet meer geleefd. Ik heb alles beter in de hand.

Heel prettig vond ik dat ik niet alleen tijdens het gesprek maar ook erna bezig was met mijn coaching. Door middel van opdrachtjes. Zo zakte het niet weg en bleef ik ermee bezig. Waardoor het langer bleef hangen.
Wat ik lastig vond en vind is dat sommige gewoontes of gedachten moeilijk zijn te veranderen omdat ik zo jarenlang gedacht hebt.

Een wens: Dat je nog vele mensen mag helpen zoals je mij hebt geholpen...ik ben je heel erg dankbaar!

8 juli 2006
- - -

Wat de coaching van jou zo specifiek voor me maakt is dat je zo ontzettend goed in staat bent om onderliggende zaken naar voren te halen, te benoemen/samen te vatten en te "verpakken" in bijvoorbeeld een concrete opdracht, zodat ik er weer verder mee kon. Dat alles in een voor mij zeer prettige stijl waarin rust en humor voor mij belangrijke elementen zijn. je bent goed blijven kijken wie ik ben als persoon en ik voelde me recht gedaan.
verder vind ik de manier en de inhoud van je reacties op mijn reflectieverslagen levendig en stimulerend.

Het enige lastige dat ik aan je ervaren heb is dat ik zo weinig lastig aan je vind.Heb me alleen in het begin afgevraagd, omdat het zo soepel en makkelijk verliep, of we niet te veel 'overeenstemden'. Dit bleek echter niet het geval. je wist er elke keer wel weer een andere toon in aan te brengen.

Wat ik je toe wil wensen is het volgende.
Ik heb de indruk dat je zelf allerlei initiatieven aan het ontwikkelen bent op coachingsgebied, die bij jou passen. Ik wil je daarin natuurlijk veel creativiteit en succes in toe wensen.

8 juni 2005
- - -

Het bij mij “binnen komen” is moeilijk dat heb jij ervaren. Toch wist je dit voor elkaar te krijgen. Als je zo ver bent, bij mij dus, ga ik ervoor. Dit wist jij ten volle te benutten. Ik denk dat ik door jou doorvragen en aandringen een stuk wijzer ben geworden en bewust van mijn doen en laten. Soms vond ik het lastig dat je zo aan bleef dringen. Maar ik realiseer me dat dit, tenminste bij mij, nodig was.

Ik wens jou veel wijsheid bij toekomstige “gecoachten” en het inzicht hoe je bij hen binnenkomt. Als je iemand kan bereiken zoals in mijn geval, weet dat je succesvol zult zijn.

Ik heb het als een voorrecht ervaren dat ik met jou mocht werken.

14 april 2005
- - -

Het was mijn eerste ervaring met professionele coaching en eigenlijk was dus alles wel specifiek. Wel was voor mij duidelijk dat het om "maatwerk" ging en niet één of ander trucje of standaard-verhaal. Je ging duidelijk in op mijn karakter, mijn omgeving, mijn collega's en mijn toekomstbeeld.

Goede punten: het maatwerk. Het respect waarmee je mij coachte (niet aandringen als ik echt niet verder wilde), maar wel zorgen voor diepgang. In de momenten waar ik het moeilijk had en erg tegen de sessie op zag, straalde je (en gaf je) rust en vertrouwen uit, zodat ik weer opgewekt de deur uitging.

Een wens:
Wat mij aan jou het meeste opviel, was je rust en respect voor jezelf. De openhartigheid voor wie je bent en de acceptatie van je verleden en heden. Op mij maakte je een hele gelukkige indruk. Mijn wens voor jou is dan ook dat je dat gevoel en uitstraling van geluk blijft vasthouden, het werkt namelijk aanstekelijk.

1 juni 2004
- - -